Je website beveiligen met SSL

Vandaag de dag is internet security een hot topic in de website wereld. Dat komt niet totaal onverwachts, want juist nu worden er dagelijks meer websites dan ooit gehackt en wordt er data gestolen.


Google Chrome en FireFox laten zelfs een “onveilig” status zien in de domein balk wanneer een website geen veiligheidscertificaat (SSL) heeft. Niet direct iets wat je op jouw website wenst te hebben, zeker niet wanneer potentiële klanten deze bekijken en gebruiken.

Wanneer een dergelijk certificaat geïnstalleerd wordt, zal alles wat op de website gebeurt versleuteld worden. Iemand met verkeerde bedoelingen kan dan niet meer meekijken. Ook zal er een groen slotje verschijnen met de status “veilig”.

Google geeft veilige sites een hogere ranking.

Deze aanpassing draagt erg veel bij aan de online vindbaarheid, want wanneer jouw website veilig is, wordt dit door Google beloond met een hogere ranking. Daarnaast heeft het groene slotje een psychologisch effect. Wanneer mensen een veilige website bezoeken, wekt dit automatisch een gevoel van vertrouwen op.


Direct aan de slag?

De Let’s Encrypt SSL licentie is een gratis certificaat, vraag hem direct aan door op onderstaande link te klikken.